Zdravstveni Fitness - Fizikalna terapija, rehabilitacija i masaža - GBB Concept Split i Zagreb

Što je zapravo zdravstveni fitness?

Program treninga kojem je cilj u grupnom obliku rehabilitirati klijente koji većinom dolaze zbog bolova u području leđa, najčešće u donjem dijelu leđa, a konkretnije zbog protruzija, hernija ili bulginga lumbalnih diskova kralježaka, najčešće L5-S1.

S obzirom na to da se radi s populacijom koja ima određene dijagnoze preuzimamo veliku odgovornost pa je od iznimne važnosti individualno pristupati klijentima. Drugim riječima, program se zna, ali se na razini svakog pojedinca po potrebi prilagođava, u smislu modifikacije (progresija/regresija) ili zamjene pokreta nekim adekvatnijim.

Od iznimne važnosti je poznavanje dijagnoze klijenta kao i ostalih razloga zbog kojeg je klijent došao kako bi ih efikasnije riješili te mu pomogli, a ne naštetili.

Fokus je na mišićima kralježnice odnosno na mišićima core-a kako bi dobili proksimalnu stabilnost za distalnu mobilnost.

Kronološki ciljevi po pristupanju u program ZF:

  • Reduciranje boli;
  • Poboljšanje funkcionalnosti osobe u svakodnevnim aktivnostima;
  • Potpuno uklanjanje boli;
  • Održavanje zdravlja dugoročno održivim. 

Program se provodi u grupi od 8 prijavljenih ljudi. Individualni pristup je ključan zbog čega veliku pažnju pridajemo učenju pokreta i korekciji istih. Važna je konstantna kontrola pravilne izvedbe. Klijenti moraju osjetiti da imaju stručnu osobu koja pazi na svaki njihov pokret i osjećati se da su u sigurnim rukama u svakom trenu koliko god to za nas bilo zahtjevno.

Naš glavni zadatak je rehabilitacija. Iz tog se razloga prilikom svakog planiranja treba zapitati djeluje li vježba terapijski na osobu koja je došla s ciljem rješavanja boli.

Trening se sastoji od:

  1. Zagrijavanja;
  2. Aktivacije core-a;
  3. Glavnog dijela treninga;
  4. Cool Down-a.

Kako je u svakoj terapiji iznimno važno educirati osobu ni tu ne radimo kompromis i težimo da u svakom treningu budu vježbe koje osoba samostalno te bez posebnih rekvizita može provoditi kod kuće. Dakle, radi se o jednostavnim i prije svega praktičnim vježbama.

Veliku pažnju usmjeravamo na psihološke faktore svakog klijenta pa pristupamo s razumijevanjem i bez obzira na razlike, pozadinu i problematiku nastojimo izvući maksimalni angažman iz svakoga tko dođe kako bi mu pomogli koliko god to bilo teško.

 

Ono što krasi GBB Concept kao brend je odnos s klijentima i ugodna atmosfera. Tretiramo klijenta kao najboljeg prijatelja koji je došao po pomoć, srčano, susretljivo i s osmijehom dajući mu do znanja da je on/ona nama iznimno važan te da će kod nas dobiti najviše. Težimo tome da se klijenti osjećaju kao kod kuće, povežu sa svima koji su dio stručnog kadra i s ostalim klijentima.