loading
Fizikalna terapija i rehabilitacija - GBB Concept Split i Zagreb

Jedan od čestih razloga zbog kojih nam se klijenti obrate upravo je postoperativna rehabilitacija prednjeg ili stražnjeg križnog ligamenta (ACL) te odstranjenje ili šivanje meniskusa. 

Trajanje rehabilitacije ovisi o težini same ozljede, segmenta koji je ozlijeđen te može varirati između 4 tjedna do 3 mjeseca za potpuni oporavak ako govorimo o prednjem križnom ligamentu.

Terapija se prilagođava individualno, što bi značilo da u radu s klijentom kombiniramo razne manualne tehnike, elektroprocedure te ciljane terapijske vježbe kako bi vratili puni opseg pokreta nakon operacije ovisno o trenutnom stanju.

PREDNJI KRIŽNI LIGAMENT (ACL)

U rehabilitaciji prednjeg križnog ligamenta (ACL) cilj nam je dobiti što veći opseg pokreta i postupno raditi na jačanju muskulature s naglaskom na mišić quadriceps – glavni stabilizator koljena. Radimo na manualnom razgibavanju koljena radi dobivanja punog opsega pokreta koji nam je neophodan za daljnje jačanje i vraćanje u funkciju.

Koristimo mobilizacijske tehnike za patellu, elektroprocedure (struja, ultrazvuk i laser) te jačanje mišića kombinirajući statičke kontrakcije u početku, postupno uvodimo koncentrične i u završnoj fazi ekscentrične kontrakcije. 

Nakon operacije prednjeg križnog ligamenta često je prisutna i oteklina koja stvara bolnost i ograničava opseg pokreta zbog čega u početnim terapijama koristimo i limfnu drenažu.

U našoj poliklinici najčešće tretiramo puknuća ili rupture prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta te rekonstrukcije ligamenata.

MENISKUS

Kao što je to slučaj s prednjim križnim ligamentom, postoperativna rehabilitacija meniskusa indicirana je za vraćanje potpune funkcije koljena. Nakon operacije često zna biti prisutna oteklina zbog čega u početnim fazama rehabilitacije kombiniramo krioterapiju i manualnu limfnu drenažu kako bi smanjili bolnost i oteklinu koja ograničava opseg pokreta. Uz limfnu drenažu kombiniramo i razne manualne tehnike razgibavanja koljena te ciljane terapijske vježbe kojima jačamo muskulaturu i vraćamo opseg pokreta u koljeno. Elektroterapiju koristimo kako bi dubinski zagrijali mišiće i smanjili bolnost.

Osim postoperativne rehabilitacije meniskusa u našoj poliklinici često tretiramo i puknuća (rupture) meniskusa te terapije nakon šivanja meniskusa.

Nakon rehabilitacije možemo očekivati:

  • Potpuni opseg pokreta u području koljena;
  • Normalnu cirkulaciju i povratak mišićne snage;
  • Potpunu funkcionalnost koljena!
Fizikalna terapija paket od 20


20x Manualna terapija

(limfna drenaža, rad na opsegu pokreta, mobilizacije)

20x Terapijske vježbe i edukacija

20x Elektroterapija

20x Ultrazvuk

20x Laser

699€ umjesto redovnih 900€
Fizikalna terapija paket od 30
 

30x Manualna terapija
(limfna drenaža, rad na opsegu pokreta, mobilizacije)

30x Terapijske vježbe i edukacija

30x Elektroterapija

30x Ultrazvuk

30x Laser  

850€ umjesto redovnih 1350€

 

Naruči se na fizikalnu terapiju bez liste čekanja!

Paketi od 10, 20 ili 30 terapija

U našoj poliklinici iskoristi mogućnost obročnog plaćanja paketa fizikalne terapije i R1 računa!

#NijeLuksuz

Call Now Button
×