Postoperativna rehabilitacija koljena – ACL, MENISKUS? - Fizikalna terapija, rehabilitacija i masaža - GBB Concept Split i Zagreb
Fizikalna terapija - postoperativna rehabilitacija, rehabilitacija rupture meniskusa, koljeno

Postoperativna rehabilitacija koljena – ACL, MENISKUS?

Jedan od čestih razloga zbog kojih nam se klijenti obrate upravo je postoperativna rehabilitacija prednjeg ili stražnjeg križnog ligamenta (ACL) te odstranjenje ili šivanje meniskusa. 

Trajanje rehabilitacije ovisi o težini same ozljede, segmenta koji je ozlijeđen te može varirati između 4 tjedna do 3 mjeseca za potpuni oporavak ako govorimo o prednjem križnom ligamentu.

Terapija se prilagođava individualno, što bi značilo da u radu s klijentom kombiniramo razne manualne tehnike, elektroprocedure te ciljane terapijske vježbe kako bi vratili puni opseg pokreta nakon operacije ovisno o trenutnom stanju.

PREDNJI KRIŽNI LIGAMENT (ACL)

U rehabilitaciji prednjeg križnog ligamenta (ACL) cilj nam je dobiti što veći opseg pokreta i postupno raditi na jačanju muskulature s naglaskom na mišić quadriceps - glavni stabilizator koljena. Radimo na manualnom razgibavanju koljena radi dobivanja punog opsega pokreta koji nam je neophodan za daljnje jačanje i vraćanje u funkciju.

Koristimo mobilizacijske tehnike za patellu, elektroprocedure (struja, ultrazvuk i laser) te jačanje mišića kombinirajući statičke kontrakcije u početku, postupno uvodimo koncentrične i u završnoj fazi ekscentrične kontrakcije. 

Nakon operacije prednjeg križnog ligamenta često je prisutna i oteklina koja stvara bolnost i ograničava opseg pokreta zbog čega u početnim terapijama koristimo i limfnu drenažu.

U našoj poliklinici najčešće tretiramo puknuća ili rupture prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta te rekonstrukcije ligamenata.

MENISKUS

Kao što je to slučaj s prednjim križnim ligamentom, postoperativna rehabilitacija meniskusa indicirana je za vraćanje potpune funkcije koljena. Nakon operacije često zna biti prisutna oteklina zbog čega u početnim fazama rehabilitacije kombiniramo krioterapiju i manualnu limfnu drenažu kako bi smanjili bolnost i oteklinu koja ograničava opseg pokreta. Uz limfnu drenažu kombiniramo i razne manualne tehnike razgibavanja koljena te ciljane terapijske vježbe kojima jačamo muskulaturu i vraćamo opseg pokreta u koljeno. Elektroterapiju koristimo kako bi dubinski zagrijali mišiće i smanjili bolnost.

Osim postoperativne rehabilitacije meniskusa u našoj poliklinici često tretiramo i puknuća (rupture) meniskusa te terapije nakon šivanja meniskusa.

Nakon rehabilitacije možemo očekivati:

  • Potpuni opseg pokreta u području koljena;
  • Normalnu cirkulaciju i povratak mišićne snage;
  • Potpunu funkcionalnost koljena!

REHABILITACIJA POSTOPERATIVNE REHABILITACIJE KOLJENA

Fizikalna terapija paket od 20 - 640€ umjesto redovnih 800€

  • 20x Manualna terapija (Limfna drenaža, rad na opsegu pokreta, mobilizacije)
  • 20x Terapijske vježbe i edukacija
  • 20x Elektroterapija
  • 20x Ultrazvuk
  • 20x Laser

Fizikalna terapija paket od 30 - 792€ umjesto redovnih 1200€

*svaka terapija i paket se individualno prilagođavaju stanju klijenta*   

U našoj poliklinici iskoristi mogućnost obročnog plaćanja paketa fizikalne terapije!

#NijeLuksuz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)