Bol u leđima - Fizikalna terapija, rehabilitacija i masaža - GBB Concept Split i Zagreb

Bol u leđima

Znaš li da više od 80% ljudi barem jednom u životu osjeti bol u leđima? Neaktivnost ključnih mišića kralježnice u kombinaciji s dugotrajnim sjedenjem i nepravilnim ponavljajućim pokretima dovodi do boli u leđima.

Bol u donjem dijelu leđa često je povezana s javljanjem boli u gornjem dijelu leđa. Kod sjedećih poslova, poput uredskih poslova ili IT-a, česta je pojava boli u vratu zbog nepravilnog položaja glave veći dio dana koja se potom odražava i na donji dio leđa stvarajući pritisak i bol. 

Bol u donjem dijelu leđa nastaje uslijed slabosti mišića i njihove nemogućnosti da preuzmu opterećenje na kralježnicu. Kada su mišići donjeg, srednjeg ili gornjeg dijela leđa slabi, opterećenje prelazi direktno na diskove što uzrokuje pomicanje diska/curenje diska/ prolaps diska ili slične promjene, poznatije kao hernija ili protruzija diska. 

Bol u leđima može biti kronična ili akutna, a u našem centru fizikalne terapije najčešće tretiramo:

  • Bol u leđima (kronična ili akutna bol);
  • Hernija diska;
  • Pritisak na živac (išijas, piriformis sindrom);
  • Ukočenje leđa;
  • Postoperativne rehabilitacije.

 

Prilikom prvog dolaska radimo pregled i procjenu stanja te krećemo sa terapijom. Utvrđujemo i detektiramo uzrok boli u leđima. O dijagnostici ovisi cijela terapija zbog čega ju je ključno odraditi kvalitetno. Dijagnostika boli u leđima se sastoji od inspekcije, palpacije i procjene te temeljem svega navedenog definiramo daljnje korake. U terapiji boli u leđima kombiniramo manualnu terapiju (masaže, razne manualne tehnike), elektroterapiju, terapijski ultrazuk, laser i kineziterapiju za dugoročno rješenje problema boli u leđima!

NARUČI SE na pregled + terapiju za 55€ i riješi se boli u leđima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)