Bol u ramenu - Fizikalna terapija, rehabilitacija i masaža - GBB Concept Split i Zagreb

Bol u ramenu

Bol u ramenu vrlo je česta, a javlja se zbog toga što je rame naš najpokretljiviji i najnestabilniji zglob. 

U većine ljudi rame je pomaknuto prema naprijed što nepovoljno utječe na mišiće ramena i lopatice te dovodi do akutne i kronične boli ramena koje nastojimo riješiti brzo i dugoročno! 

Kod akutne boli u ramenu bolovi su izrazito jaki, ograničavaju pokret u ramenu i limitiraju svakodnevne aktivnosti. Dugotrajni bolovi u ramenu koji nisu adekvatno tretirani mogu dovesti do razvoja impingementa ramena i kalcifikata ramena te kalcificirajućeg tendinitisa ramena. Zahvaljujući individualnom pristupu kojeg u našem centru fizikalne terapije posebno naglašavamo, klijentu nastojimo što brže i kvalitetnije riješiti UZROK boli u ramenu kako bi se što prije mogao vratiti svojoj svakodnevnici.

Neke od najčešćih dijagnoza ramena koje tretiramo su:

  • Bol u ramenu (akutna ili kronična bol u ramenu);
  • Kalcifikati, kalcificirajući tendinitis (više pročitaj na linku);
  • Impingement ramena ili sindrom smrznutog ramena (više pročitaj na linku);
  • Iščašenje ramena;
  • Ruptura rotatorne manšete.

Prilikom prvog dolaska radimo pregled i procjenu stanja te krećemo sa terapijom boli u ramenu. Utvrđujemo i detektiramo uzrok boli u ramenu. O dijagnostici ovisi cijela terapija zbog čega ju je ključno odraditi kvalitetno. Dijagnostika boli u ramenu se sastoji od inspekcije, palpacije i procjene te temeljem svega navedenog definiramo daljnje korake u terapiji boli u ramenu. U terapiji kombiniramo manualnu terapiju (masaže, razne manualne tehnike), elektroterapiju, terapijski ultrazuk i laser, udarni val te kineziterapiju za dugoročno rješenje problema boli u ramenu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)