Bol u vratu - Fizikalna terapija, rehabilitacija i masaža - GBB Concept Split i Zagreb

Bol u vratu

Bol u vratu kod većine ljudi nastaje kao rezultat nepravilnih ponavljajućih pokreta ili položaja - nepravilno držanje, pogrbljen vrat zbog rada za računalom ili gledanja u mobitel, neergonomska oprema na poslu zbog kojeg nam glava i ramena “bježe” prema naprijed, stres te općenito nepravilan obrazac pokreta dizanja tereta. 

Zbog konstantog opterećenja vratnih mišića, posebice trapeziusa, koji se ne stignu regenerirati dolazi do stvaranja napetosti mišića poznatiji kao spazam mišića, uklještenja živca ili ukočenja u vratu. 

Neadekvatnim tretiranjem boli u vratu ili ignoriranjem problema, bol u vratu može uzrokovati glavobolje, vrtoglavice te trnce u rukama. Zahvaljujući individualnom pristupu kojeg u našem centru fizikalne terapije posebno naglašavamo, klijentu nastojimo što brže i kvalitetnije riješiti UZROK boli u vratu kako bi se što prije mogao vratiti svojoj svakodnevnici.

Neke od najčešćih dijagnoza vrata koje tretiramo su:

  • Bol u vratu (akutna ili kronična vratobolja);
  • Trnci u rukama (više pročitaj na linku);
  • Ukočenja vrata;
  • Hernija diska (više pročitaj na linku);
  • Spazam mišića;
  • Trzajne ozljede vrata;
  • Glavobolje.

Prilikom prvog dolaska radimo pregled i procjenu stanja te krećemo sa terapijom boli u vratu. Utvrđujemo i detektiramo uzrok boli u vratu. O dijagnostici ovisi cijela terapija zbog čega ju je ključno odraditi kvalitetno. Dijagnostika boli u vratu se sastoji od inspekcije, palpacije i procjene te temeljem svega navedenog definiramo daljnje korake u terapiji boli u vratu. U terapiji kombiniramo manualnu terapiju (masaže, razne manualne tehnike), elektroterapiju, terapijski ultrazuk, udarni val, laser i terapijske vježbe za vrat za dugoročno rješenje problema boli u vratu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)